Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem komputera

Kudllaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka jest sprawa. Już od dawna (ale mi to nie przeszkadzało) mam tak gdy włączałem komputer nie było takiego dzwięku "Pik" i monitor wgl nie załączał. Musiałem powłączać i wyłączać kompa żeby odpalił.

Ale dziś chce sobie wejść, myślałem że jakoś się włączy, a tu nic, przez godzine nie odpalił.

Wiecie co mogło się stać??

Piszcie, czekam na szybką odpowiedź

1345232690-U269916.png

dzjenki harukimiso

Opublikowano

zepsuł się, więcej myśleć nie trzeba nad włączaniem go

a co to dowiesz się jak znajdziesz usterkę, czy to płyta, czy procesor czy zasilacz czy coś innego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

miałem coś podobnego musialem wylożyć jedną kość ram i zadziałało , możesz jechać na dwóch ale musisz wyjmować i wkładać az ci sie uruchomi

Opublikowano

u mnie brak tego PIK odpowiadalo za brak grafiki, moze w ta strone cos szukaj

U mnie za brak sygnału z biosu odpowiadała uszkodzona płyta główna. Miałem taki sam problem jak ty.

9368_gold.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie odpala Ci się komputer, czy nie masz obrazu ? Jak komp to czynników jest wiele, jak obraz to na jakieś 90% grafa. Gdyby Ci padła płyta to by komp raczej nie wstał.

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Wentylatory ci działają? Zresetuj bios, najlepiej poprzez wyciągnięcie baterii na pare minut, albo ustawienie zworki jak masz. Ja jak zabardzo podkręcę procesor to tak mam, komputer startuje ale niema PIK i obrazu.

Opublikowano

Ludzie.. Zobaczcie kiedy ten temat był założony:P Pół roku temu, wiec raczej problem naprawiony ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...